Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Wilt u uw kennis vergroten met trainingen gericht op laboratoriumonderzoek dan biedt GD Academy diverse mogelijkheden. Naast de standaard opleidingen die wij aanbieden in het GD-laboratorium verzorgt GD Academy ook maatwerk trainingen op locatie. Onderzoekt u regelmatig melkmonsters op mastitisverwekkers? GD Academy biedt verschillende cursussen bacteriologie waarmee u op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen op het gebied van mastitis. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname. Meer over ons Labnetwerk

 

Vervolgcursus Bacteriologie: het Antibiogram

In deze vervolgcursus staat het uitvoeren van een antibiogram centraal. We staan stil bij het nut en de noodzaak van een praktische uitvoering van een antibiogram. Onder leiding van een GD-specialist worden antibiogrammen ingezet en afgelezen. Tot slot is er aandacht voor de interpretatie van de uitslag.

Doelgroep: dierenartsen, praktijkassistenten en praktijklaboranten die ervaring hebben in het uitvoeren van bacteriologisch onderzoek op de praktijk en die bij voorkeur de basiscursus bacteriologie van GD hebben gevolgd.

Duur: 1 dagdeel, 13.00 – 17.00 uur Datum: 7 november Tarief: 495 euro 

Aanmelden 

Basiscursus Parasitologie

Resistentie van verschillende wormsoorten tegen wormmiddelen komt steeds meer voor. Dat merkt u waarschijnlijk ook in uw praktijk. Om wormbesmettingen gericht aan te pakken en resistentieontwikkeling te voorkomen, is het van belang om parasitologisch faecesonderzoek uit te voeren. De GD biedt nu een cursus aan voor praktijkassistenten en praktijklaboranten waarin theoretische én praktische kennis wordt aangereikt voor kwantitatief faecesonderzoek: de basiscursus Parasitologie. 

Doelgroep: praktijkassistenten en praktijklaboranten die onderzoek gaan uitvoeren op de praktijk.

Duur: 1 dagdeel, 13.00 – 17.00 uur Datum: 3 december 2019 Tarief: 495 euro

Aanmelden

Praktijkbijeenkomst Bacteriologie

Specialisten van GD en WBVR bespreken deze middag de laatste uitkomsten van de rondzendingen ‘Identificatie bacteriestammen’ en ‘Antibioticumgevoeligheidsbepaling bacteriestammen rundvee’. Vervolgens wordt een casus uit de praktijk besproken. De bijeenkomst sluit met een lezing die ingaat op een actueel onderwerp rondom uiergezondheid. Het doel van deze bijeenkomst is om meer ervaring te krijgen in het beoordelen van mastitismonsters en opvallende zaken op de plaat te leren herkennen. Tot slot gaan we in het GD laboratorium de door u zelf meegebrachte moeilijk te interpreteren platen beoordelen.

Doelgroep: Dierenartsen en dierenartsassistenten die deelnemen aan de PTS Rund

Duur: 1 dagdeel, 13.00 – 17.00 uur Datum: 16 januari 2020 Tarief: 495 euro

Aanmelden 

Download de flyer

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.