Cursussen Labnetwerk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Wilt u uw kennis vergroten met trainingen gericht op laboratoriumonderzoek dan biedt GD Academy diverse mogelijkheden. Naast de standaard opleidingen die wij aanbieden in het GD-laboratorium verzorgt GD Academy ook maatwerk trainingen op locatie. Onderzoekt u regelmatig melkmonsters op mastitisverwekkers? Er zijn verschillende cursussen bacteriologie waarmee u op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen op het gebied van mastitis. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname. Lees meer over het Labnetwerk

De datum van deze cursussen zijn onder voorbehoud van de situatie rondom het Coronavirus. Mocht de training om die reden niet doorgaan dan verplaatsen we de training naar een later tijdstip dit jaar.

Praktijkbijeenkomst Bacteriologie

In deze middag bespreken Annet Heuvelink (GD) en Kees Veldman (WBVR) de laatste uitkomsten van de rondzendingen ‘Identificatie bacteriestammen’ en ‘Antibioticumgevoeligheidsbepaling bacteriestammen rundvee’. Vervolgens neemt Christian Scherpenzeel (GD) u mee in de meest recente inzichten op het gebied van Mastitisonderzoek en wat daarbij relevant is voor u als praktijk? Het theoretische gedeelte wordt afgesloten met een interactieve sessie en vragenrubriek over bacteriologie en uiergezondheid in de praktijk.

Om nog meer routine/ervaring te krijgen in het beoordelen van mastitismonsters en opvallende zaken op de plaat te leren herkennen bespreken we tot slot van deze bijeenkomt o.a. de door u zelf meegebrachte moeilijk te interpreteren platen in het GD Laboratorium. Een bewaard (optimaal ingevroren) buisje melk kunt u hiervoor 1 dag voor de cursus opnieuw uitenten en meenemen (trage groeier 2 dagen van tevoren). Ook kunt u een kolonie van een bewaarde bloedplaat vers overenten, bebroeden en deze meenemen naar de cursus. We vragen u in ieder geval uit te enten op de schapenbloedagar en daarnaast op de overige platen waarop deze kiem gegroeid is. Graag ontvangen wij de bewaarde platen bij aanvang van de cursus. Het laboratoriumonderdeel is gebaseerd op uw vragen en platen dus neem ze mee!

Doelgroep: dierenartsen, dierenartsassistenten en deelnemers die aan de rondzending (PTS) rund deelnemen.

Duur: 1 dagdeel, 14.00 – 18.30 uur Datum: 17 september 2020 Tarief: €495, inclusief diner, exclusief BTW. Schrijf je nu in, met één van je collega's, dan ontvangen jij en je collega 25% korting.

Aanmelden 


Basiscursus Parasitologie

Resistentie van verschillende wormsoorten tegen wormmiddelen komt steeds meer voor. Dat merkt u waarschijnlijk ook in uw praktijk. Om wormbesmettingen gericht aan te pakken en resistentieontwikkeling te voorkomen, is het van belang om parasitologisch faecesonderzoek uit te voeren. De GD biedt nu een cursus aan voor praktijkassistenten en praktijklaboranten waarin theoretische én praktische kennis wordt aangereikt voor kwantitatief faecesonderzoek: de basiscursus Parasitologie. 

Diergroep: paard, rund, schaap

Doelgroep: praktijkassistenten en praktijklaboranten die onderzoek gaan uitvoeren op de praktijk.

Duur: 1 dagdeel, 13.00 – 17.00 uur Datum: 1 oktober Tarief: €495, exclusief BTW. Schrijf je nu in, met één van je collega's, dan ontvangen jij en je collega 25% korting.

Aanmelden 


Basiscursus Bacteriologie en het antibiogram

In één dag leert u zowel theoretisch als in de praktijk, de basistechnieken voor het uitvoeren van bacteriologisch onderzoek en het maken van antibiogrammen.

In het eerste, inleidende deel van de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: de plaats van bacteriologisch onderzoek in mastitismanagement, het nut van bacteriologisch onderzoek, melkmonstername, transport, bewaarcondities, het nut en de noodzaak van een antibiogram.
In het tweede deel staan de laboratoriuminrichting, het kweken, identificeren en het bepalen van de antibioticumgevoeligheid van mastitisverwekkers op het programma. Na een theoretische uitleg hierover, gaat u onder begeleiding van onze experts, zelf in tweetallen aan de slag in onze GD Academy praktijkruimte. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen over het nieuw geleerde of zaken waar u in uw eigen laboratorium tegenaan loopt.

Doelgroep: dierenartsen, praktijkassistenten en praktijklaboranten die bacteriologisch onderzoek (gaan) uitvoeren op de praktijk. 

Duur: 09.00 – 17.00 uur Datum: 5 november 2020 Tarief: €895, inclusief lunchbuffet, exclusief BTW. Schrijf je nu in, met één van je collega's, dan ontvangen jij en je collega 25% korting.

Aanmelden 


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.