Verwerpersprobleem zonder duidelijke oorzaak? Raadpleeg het verwerpersprotocol

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Verwerpersprobleem zonder duidelijke oorzaak? Raadpleeg het verwerpersprotocol

11-5-2021: 

Heeft u een veehouder met een verwerper tussen 100 en 260 dagen dracht? In alle gevallen is het verplicht om binnen zeven dagen na het verwerpen bloedonderzoek uit te laten voeren op antistoffen tegen Brucella abortus. Het rund mag niet afgevoerd worden vóór de uitslag van het bloedonderzoek bekend is. Veehouders betalen geen kosten voor de visite, bloedafname en het bloedonderzoek. Deze worden vergoed vanuit het diergezondheidsfonds.

Aanvullend onderzoek

Doen veehouders mee aan een IBR-, leptospira-, neospora- en/of salmonella-programma van GD? Dan wordt het bloed dat wordt ingezonden voor brucellose-onderzoek automatisch en kosteloos ook onderzocht op de dierziekte waarop het programma betrekking heeft. Niet-abonnementhouders betalen voor deze aanvullende onderzoeken de kosten zoals vermeld in de GD-tarievenlijst.

Verwerpersprotocol

Als er sprake is van een verwerpersprobleem op een melkveebedrijf, en de oorzaak is nog niet gevonden, kan de Protocollaire aanpak van een verwerpersprobleem helpen. Door deze (samen met uw veehouder) te doorlopen, verkleint u de kans dat u aandachtspunten of risicofactoren voor verwerpen over het hoofd ziet. Het helpt u om op een structurele manier te zoeken naar de mogelijke oorzaken voor verwerpen.

Bekijk het protocol

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.