Promotie Arne Vanhoudt

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Promotie Arne Vanhoudt

12-6-2023: 

Op maandag 12 juni 2023 promoveert Arne Vanhoudt, dierenarts bij de afdeling rund van GD, op zijn onderzoek naar de besmettelijke klauwaandoening Mortellaro. Het promotietraject is doorlopen aan de faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht, onder begeleiding van prof. dr. Mirjam Nielen.

Hygiëne blijkt de grootste risicofactor op melkveebedrijven te zijn en het regelmatig monitoren van Mortellaro is belangrijk om de aandoening onder controle te krijgen. Er zijn drie relevante stadia (geen letsel, actief letsel of chronisch letsel), waarbij actieve letsels altijd moeten worden behandeld. Antibiotica zijn hier niet voor nodig. Het toevoegen van een hygiënisch verband aan het behandelprotocol bevordert de genezing. 

Arne is sinds het voorjaar van 2022 werkzaam als rundveedierenarts bij GD. Hij is in Gent afgestudeerd en heeft daarna vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk gewerkt. Eerst als practicus, daarna als specialist in opleiding bij The Royal Veterinary College. Vervolgens heeft hij zeven jaar op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht gewerkt en is hij sinds 2016 Europees specialist rundveegezondheidszorg (European College of Bovine Health Management, EBVS®). Zijn passie ligt bij klauwgezondheid, koecomfort en dierenwelzijn. Meer over Arne

Meer over Mortellaro

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.