Samenvatting van retrospectief onderzoek over blauwtongvirus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Samenvatting van retrospectief onderzoek over blauwtongvirus

13-10-2023: 

Royal GD heeft begin september, op verzoek van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, retrospectief onderzoek uitgevoerd op melk- en bloedmonsters, genomen in de maand augustus. Doel van dit onderzoek was beeld te krijgen bij de mate van verspreiding van het virus en daarnaast om te bepalen hoe lang het virus al in Nederland aanwezig is.

Het onderzoeksrapport naar de epidemiologische situatie blauwtong in Nederland augustus 2023 en de samenvatting van het retroperspectief onderzoek is op 12 oktober gepubliceerd in de kamerbrief over de stand van zaken en vaccinatie blauwtong.

Op basis van de onderzoeksresultaten is geconcludeerd dat het virus vóór begin september nog niet op grote schaal circuleerde, en de eerste besmettingen snel zijn gemeld. 

Lees hier de samenvatting:

Samenvatting onderzoek epidemiologische situatie blauwtong in Nederland augustus 2023

 

Meer informatie in dossier blauwtong

In het dossier bundelen we alle relevante informatie over de dierziekte. Het dossier wordt telkens bijgewerkt met de laatste informatie. 

Dossier blauwtong

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.