Kamerbrief over stand van zaken en vaccinatie blauwtong

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Kamerbrief over stand van zaken en vaccinatie blauwtong

12-10-2023: 

Minister Adema (LNV) informeert de Tweede Kamer over de huidige stand van zaken rondom besmettingen met blauwtongvirus (BTV) in Nederland. De brief gaat ook over het vaccin, de Deskundigengroep dierziekten en herkomst en gevolgen.

In de brief zegt de Minister onder andere: "Momenteel is er geen vaccin in Nederland of de EU toegelaten voor blauwtong serotype 3. De toegelaten vaccins in Nederland zijn serotype 1, 4 en 8, maar deze zijn niet werkzaam tegen het huidige serotype 3. In Zuid-Afrika is er een vaccin voor schapen beschikbaar dat naast andere serotypen, ook het serotype 3 bevat. Dit vaccin heeft in Zuid-Afrika een voorlopige toelating. Ik heb contact gehad met zowel de producent van dit vaccin als de Zuid-Afrikaanse overheid, die beide informatie hebben gedeeld over dit vaccin. Ik heb het medicijnbeoordelingsagentschap, het agentschap van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG)/Bureau diergeneesmiddelen (BD) verzocht de informatie over het vaccin met spoed te beoordelen."

Bron: Rijksoverheid

Lees de kamerbrief

Meer informatie over blauwtong vind je in ons dossier blauwtong

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.