Video: Kopervoorziening is maatwerk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Video: Kopervoorziening is maatwerk

30-6-2020: 

Koper speelt een belangrijke rol in het lichaam van de koe. Dierenarts Sanne Carp-van Dijken legt uit welke problemen er kunnen ontstaan als koeien te weinig of te veel koper opnemen. En hoe weet je of koeien de juiste hoeveelheid binnenkrijgen?

Nieuw: meer inzicht in kopervoorziening

Binnenkort wordt er op de Mineralencheck-uitslag een nieuwe bovenste grenswaarde voor koper getoond. Zit u boven deze grenswaarde dan krijgen uw koeien mogelijk meer koper binnen dan ze nodig hebben. Controleer dan samen met uw adviseur de kopervoorziening uit het rantsoen. Ook een laag gehalte aan remmende factoren zoals zwavel, molybdeen en ijzer in het voer of water kan zorgen voor een hogere opname van koper in de darm. 

Meer over de Mineralencheck

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.