Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.
  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid
Volg ons op...
Rhinopneumonie

Voor dierenartsen

Cursus Rhinopneumonie

Equine Herpesvirussen type 1 en 4 (EHV-1 en EHV-4), de veroorzakers van rhinopneumonie, komen wereldwijd voor. Een infectie met dit virus bij het paard kan subklinisch verlopen of alleen een verkoudheid veroorzaken, met als mogelijke ziekteverschijnselen koorts, hoesten, een loopneus, verminderde eetlust en dikke benen. Rhinopneumonie kent echter nog twee andere verschijningsvormen: de abortusvorm en de neurologische vorm. Deze hebben op paarden en hun eigenaren over het algemeen duidelijk meer impact en de gevolgschade van deze uitingsvormen kan voor bedrijven aanzienlijk zijn. Dit levert dan ook voor de betrokken dierenartsen vaak veel werk en vragen op.

In evaluaties van eerdere GD cursussen komt rhinopneumonie dan ook naar voren als onderwerp waarover paardendierenartsen graag meer zouden horen. Daarnaast krijgt de Helpdesk Paard veel vragen van dierenartsen over rhinopneumonie. Genoeg aanleiding voor GD om dit onderwerp nu dus samen met de Faculteit Diergeneeskunde en Zoetis op de agenda te zetten voor een cursus.

Van diagnostiek tot plan van aanpak

Tijdens deze avond zullen dr. Kees van Maanen, drs. Linda van den Wollenberg en prof. Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan actuele en praktische informatie over rhinopneumonie met u delen. Onder andere aan de hand van casussen komen ervaringen op het gebied van het toepassen van diagnostiek en gevolgde therapie aan bod. 

Daarnaast is het opstellen van een praktisch plan van aanpak voor bedrijven die te maken hebben met een rhinopneumonie-uitbraak onderdeel van het programma, waarbij ook zeker de interactie met de deelnemers gezocht zal gaan worden. 

Uw bijdrage

Dankzij Zoetis, die rhinopneumonie komend najaar ook als speerpunt heeft benoemd, kunnen wij de kosten voor deze cursus laag houden. Bij inschrijving betaalt u, in plaats van het volledige tarief (295 euro), slechts 195 euro.

Data en locatie

• Woensdag 15 november 2017, Gezondheidsdienst voor Dieren, Deventer
• Donderdag 16 november 2017, Academy Bartels, Hooge Mierde

Programmatijden

De cursus duurt van 16:00 uur tot 20:00 uur (inclusief ontvangst met koffie en halverwege soep en broodjes).

Stel een vraag!

Heeft u bij voorbaat al een vraag die u graag op die dag aan bod zou willen laten komen geef deze dan in het aanmeldformulier aan ons door. Waar mogelijk nemen we dat mee in de discussie na de presentaties.


Deze interactieve cursus is aangemeld bij het CKRD voor accreditatiepunten.

Ja, ik meld mij aan

gd academy

Wij maken graag kennis met u.

0570 - 66 03 44

Contactformulier