Online Praktijkbijeenkomst Bacteriologie rundvee

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Op donderdag 4 februari, 13.00 – 15.30 uur, organiseert GD voor dierenartsen/assistenten en deelnemers aan de rondzending (PTS) rund, een Online Praktijkbijeenkomst Bacteriologie.

In deze middag bespreken Annet Heuvelink (GD) en Kees Veldman (WBVR) de laatste uitkomsten van de rondzendingen ‘Identificatie bacteriestammen’ en ‘Antibioticum-gevoeligheidsbepaling bacteriestammen rundvee’. Vervolgens neemt Ryan van Egmond (GD) u mee in de meest recente inzichten op het gebied van Mastitisonderzoek en wat daarbij relevant is voor u als praktijk. Het theoretische gedeelte wordt afgesloten met een interactieve sessie en vragenrubriek over bacteriologie en uiergezondheid in de praktijk.

Om nog meer routine/ervaring te krijgen in het beoordelen van mastitismonsters en opvallende zaken op de plaat te leren herkennen, gaat u in de praktijk aan de slag. U stuurt 2 moeilijk te interpreteren culturen (verse reinkweken op een niet-selectieve plaat) in naar GD, samen met uw interpretatie van de resultaten. De platen en uw interpretatie worden door de GD expert beoordeeld. U ontvangt van de expert een terugkoppeling van de resultaten van de identificatie en welke testen u zou kunnen inzetten op uw eigen praktijk.

Op donderdag 4 maart, 13.00 – 14.30 uur organiseren we een Online Terugkombijeenkomst waar de beoordelingen klassikaal worden besproken. De ingestuurde culturen worden plenair besproken aan de hand van foto’s van deze culturen op verschillende selectieve agars, met als doel om van elkaar te leren, net als in de reguliere praktijkbijeenkomsten. Dit onderdeel is gebaseerd op de door u ingestuurde platen en uw vragen, dus maak van deze gelegenheid gebruik om uw kennis nog meer te vergroten.

U ontvangt van ons een Microsoft Teams uitnodiging op het door u opgegeven (persoonlijke) e-mailadres. Mocht u geen Microsoft Teams op uw computer hebben staan, dan kunt u dit programma gratis downloaden.

Ik wil me graag aanmelden

Wanneer en waar?

Donderdag 4 februari, 13:00 - 15:30 uur (online praktijkbijeenkomst)
Donderdag 4 maart, 13:00 - 14:30 uur (online terugkombijeenkomst)

Doelgroep

Dierenartsen, dierenartsassistenten en deelnemers die aan de rondzending (PTS) rund deelnemen.

Investering

De kosten voor deze cursus bedragen €379 (exclusief BTW).

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.