Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Acute diarree bij volwassen paarden komt regelmatig voor en kan levensbedreigend zijn. GD organiseert op 20 juni 2019, van 16.00 - 20.00 uur een cursus voor dierenartsen waarin aandacht wordt besteed aan enkele belangrijke infectieuze oorzaken van diarree: salmonella, Clostridium perfringens en Clostridium difficile en Equine coronavirus. Hierbij zal door drs. Tresemiek Picavet, dr. Kees van Maanen en dr. Erik van Engelen aandacht besteed worden aan de pathogenese, diagnostiek, behandeling, management en preventie van deze infectieziekten. Daarbij zullen ook biosecurity en het al dan niet inzetten van antibiotica aan bod komen.  

Salmonellose

Salmonellose is een bekende oorzaak van acute diarree bij paarden, met als mogelijke klinische verschijnselen koorts, lusteloosheid, gebrek aan eetlust al dan niet gepaard gaand met diarree. Salmonella infecties in volwassen paarden kunnen echter ook leiden tot dragerschap zonder klinische verschijnselen.

Clostridiose

Clostridiose bij paarden wordt voornamelijk veroorzaakt door Clostridium perfringens en Clostridium difficile infecties waarbij antimicrobiele therapie en hospitalisatie juist vaak als risicofactoren genoemd worden. Virulentiefactoren en toxinen spelen een belangrijke rol bij clostridiose, met name Clostridium difficile staat sterk in de belangstelling gezien de ernstige infecties die bij mensen kunnen optreden.

ECoV

Sinds enkele jaren worden er, met name in de Verenigde Staten, infecties gerapporteerd met Equine coronavirus (ECoV) bij volwassen paarden waarbij u symptomen als koorts, lusteloosheid, gebrek aan eetlust en diarree of slappe mest al dan niet gepaard gaand met koliek ziet. Daarnaast worden ook soms neurologische symptomen en sterfte gerapporteerd.

Kosten

€295,- (Inclusief: cursusmateriaal, een certificaat en soep met een broodje.)

Voor deze cursus zijn CKRD accreditatiepunten aangevraagd.

Locatie

Gezondheidsdienst voor Dieren
Arnsbergstraat 7
7418 EZ Deventer

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.