PCR pakketten Paard

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

PCR pakketten Paard

18-5-2017:  GD heeft voor het aantonen van een flink aantal pathogenen een real-time polymerase chain reaction (PCR) beschikbaar. Met PCR-onderzoek kan genetisch materiaal van een ziekteverwekker binnen een aantal uren aangetoond worden. Dit maakt het mogelijk om snel met een toegespitste behandeling te starten en de juiste managementmaatregelen te nemen

GD gebruikt de PCR-techniek al jaren voor het aantonen en karakteriseren van bacteriën, virussen en parasieten. Steeds meer PCR’s zijn doorontwikkeld tot real-time PCR’s. Deze techniek maakt de test niet alleen gevoeliger, maar ook veel sneller. GD biedt voor paard verschillende (individuele) PCR testen aan.

Combinatiepakketten

Om de praktische toepasbaarheid te vergroten zijn er ook een aantal van deze PCR’s in drie combinatiepakketten samengevoegd: Pakket Respiratoir Paard, Pakket Respiratoir Veulen en Pakket teekgebonden ziekten. Met deze betaalbare en praktijkgerichte pakketten hopen we u als dierenarts nog beter te kunnen ondersteunen waardoor het voor u mogelijk is te kiezen voor gerichte diagnostiek. 

Spoedprocedure

Op verzoek van veel dierenartsen kunnen uitslagen van PCR-testen voor droes (Streptococcus equi subsp. equi) en EHV-1 (equine herpesvirus type 1, rhinopneumonie) nu ook binnen een dag gegeven worden. Hiervoor heeft GD, tegen een hoger tarief, een speciale spoedprocedure ingesteld. Als een monster voor 9:00 uur wordt aangeleverd, dan is de uitslag diezelfde dag beschikbaar.

Kijk hier voor alle PCR-testen en spoedprocedures Paard

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.