Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Alleen paarden die gezond zijn, presteren optimaal. Royal GD ondersteunt paardendierenartsen bij het gezond houden van paarden onder andere via de Helpdesk Paard. We adviseren en werken daarbij nauw samen met dierenartsen en andere ketenpartners. Paardendierenartsen verwijzen we voor informatie door naar de informatiepagina voor dierenartsen

Paardenhouders bieden we informatie over diergezondheid, zoals dierziekten en diergezondheidsmanagement, en handige links naar actuele onderwerpen zoals drinkwater, giftige planten, zoönose en wat te doen bij hittestress. Voor vragen over de gezondheid van hun paard adviseren wij paardenhouders eerst contact op te nemen met de eigen dierenarts. 

 

Actueel

Handige links voor paardenhouders
Als paardenhouder adviseren we je om eerst contact op te nemen met je dierenarts. Daarnaast bieden we jou als paardenhouder informatie en adviezen over drinkwater, giftige planten, zoönosen en hittestress. 

Verhaal uit de praktijk

Stalhouder Emile Tacken

Weten hoe het is gesteld met de waterkwaliteit is belangrijk. Water kan namelijk schoon lijken, maar toch verontreinigd zijn. Stalhouder Emile Tacken: “Het feit dat het water dus niet geschikt bleek voor paarden zette me wel even aan het denken. Ik wilde hier dan ook iets aan doen."

Hij liet wateronderzoek uitvoeren. Samen met Toine van Erp van GD en zijn dierenarts Maarten van Dijck ging hij aan de slag. “Meten is weten, dat mag in onze tak van sport nog wel wat meer aandacht krijgen.”

Lees verder

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.