Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Reminder: doet u al mee aan het onderzoek naar bioveiligheid?

31-1-2019: 

De universiteiten van Luik en Gent voeren een internationaal onderzoek uit naar bioveiligheid op rundveebedrijven. Bioveiligheid omvat alle maatregelen die worden genomen om insleep van dierziekten op een bedrijf of versleep binnen een bedrijf te voorkomen. GD draagt daar graag aan bij. Met uw hulp kan dit onderzoek ook in Nederland worden uitgevoerd. Het onderzoek bekijkt welke factoren voor veehouders bepalen of zij maatregelen toepassen ter preventie van dierziekten op hun rundveebedrijf. 

De onderzoekers willen graag weten welke maatregelen u als veehouder het meest doeltreffend vindt om besmettelijke ziekten te vermijden en te bestrijden. Om deze gegevens te verzamelen is er een vragenlijst opgesteld. Iedere rundveehouder kan deze vragenlijst invullen. Daarbij maakt het niet uit binnen welke sector u werkzaam bent. De enquête is volledig anoniem en vraagt ongeveer 15 minuten tijd. Het is ook mogelijk om tussentijds op te slaan en op een ander moment verder te gaan.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in verschillende West-Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Het doel is om ook andere Europese landen te betrekken bij het onderzoek. Met uw deelname doet ook Nederland mee. Uw stem telt: hoe meer rundveehouders de vragenlijst volledig invullen, hoe betrouwbaarder de resultaten. 

Na afloop van het onderzoek delen wij de resultaten met u.

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Hartelijk dank voor uw deelname. 


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.