Aan de slag met BIGinzicht

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Aan de slag met BIGinzicht

11-5-2021: 

Met BIGinzicht, één van onze nieuwe producten in het kader van bigvitaliteit, beoordelen we op basis van een door ons ontwikkeld stappenplan wanneer doodgeboren biggen en mummies zijn gestorven én wordt beoordeeld of de biggen voldoende waren ontwikkeld om levensvatbaar te zijn.

Door deze zaken goed in kaart te brengen wordt het mogelijk om samen met de veehouder en bijvoorbeeld de voervoorlichter gerichte interventies toe te passen op het bedrijf. Het streven daarbij is uiteraard om het aantal doodgeboren biggen te verminderen en de uitval van levend geboren biggen te verlagen.

Weet van je in handen hebt
Via onze website zijn pakketten te bestellen met kadaverzakken, een inzendformulier en de inzendinstructies. Voor een betrouwbare beoordeling is het van belang dat de veehouder alle doodgeboren biggen en mummies in een weekgroep verzamelt en deze volgens de inzendinstructie aan de ophaaldienst meegeeft. De varkenshouder ontvangt na het onderzoek een dashboard met de belangrijkste aandachtspunten om de bigoverleving te kunnen verbeteren. Er wordt aandacht besteed aan de drachtfase tot de laatste week van de dracht, de laatste week van de dracht, het geboorteproces en de opvang van biggen na geboorte. Zodra de uitslagen van BIGinzicht bekend zijn, kunt u samen met de varkenshouder een adviesbezoek met een specialist van GD aanvragen. Met deze verdiepingsslag én een gerichte aanpak verhogen wij samen de bigvitaliteit.

Meer informatie of direct een pakket bestellen

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.