Start 30 mei: Poultry Health Science module 5, Enterococcen en Streptococcen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Start 30 mei: Poultry Health Science module 5, Enterococcen en Streptococcen

23-5-2022: 

Infecties met verschillende soorten Enterococcen of Streptococcen kunnen ziekte veroorzaken op verschillende leeftijd in pluimvee, van eendagskuiken tot aan volwassen kippen. Ziekte veroorzaakt door onder andere Streptococcus zooepidemicusS. gallinaceusEnterococcus faecalisE. hiraeE. durans, en E. cecorum, geven een verschillend klinische beeld en macroscopische veranderingen tijdens sectie, zoals endocarditis, artritis en osteomyelitis. Het gevolg is dat een verminderde uniformiteit, een verhoogde uitval en verhoogd afkeurpercentage wordt waargenomen bij aangedane koppels kippen.

In deze module gaan we in op de specifieke rol van de verschillende bacteriën en de verschillende ziekteverschijnselen die kunnen worden waargenomen. Daarnaast is er volop aandacht voor de pathogenese, diagnostische mogelijkheden en behandelingen zowel curatief als preventief van de verschillende soorten Enterococcen of Streptococcen.

De module begint op 30 mei 2022 en is online.

Meer informatie en aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.