Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Redacteur

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan en die wij elke dag uitdragen. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier en met veel passie aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Onze onderneming in Deventer is actief op de Nederlandse markt en heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

In verband met interne doorstroom van een van onze redacteuren zijn we voor de afdeling Marketingsupport & Communicatie (M&C) op zoek naar een enthousiaste:

Redacteur (32 uur)

De afdeling M&C is verantwoordelijk voor de in- en externe communicatie van GD. Het is onze ambitie om het (commerciële) beleid van GD zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoefte van onze klanten en stakeholders. De afdeling is sparringpartner voor de verschillende marktsegmenten. In onze marketingmix spelen de GD-bladen, e-mailnieuwsbrieven en webcontent een belangrijke rol. Het M&C team bestaat uit elf medewerkers.

De functie

Als redacteur lever je een redactionele en journalistieke bijdrage aan diverse uitingen van GD zoals bladen, e-mailnieuwsbrieven en de content voor de website. Je neemt interviews af, organiseert redactievergaderingen, redigeert teksten en zorgt samen met je collega-redacteur voor de planning en productie van de GD-bladen en e-mailnieuwsbrieven. Je werkt met en schrijft voor verschillende externe doelgroepen, zoals dierenartspraktijken, dierhouders en overheid en werkt nauw samen met diverse afdelingen binnen GD.

Kerntaken van de functie zijn

 • het leveren van journalistieke bijdrages;
 • bijdragen aan de ontwikkeling van het redactie- en uitgavebeleid  van GD;
 • het ondersteunen van marktsegmenten met redactionele bijdrages (redigeren) voor de website en publicaties in vakbladen;
 • de beschikbare redactionele informatie optimaal inzetten in de marketingmix.

De ideale kandidaat:

 • heeft een HBO werk- en denkniveau (richting Journalistiek of vergelijkbaar); 
 • is een teamplayer; 
 • kan zich inleven in de doelgroepen en weet ze aan te spreken;
 • kan boodschappen vertalen; 
 • kan op een pakkende, heldere wijze communiceren in het Nederlands en in het Engels (zowel schriftelijk als mondeling); 
 • heeft 2 tot 5 jaar relevante werkervaring; 
 • heeft affiniteit met de agrarische sector.

Wat bieden wij?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen cao en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid tot uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling. Lees meer over werken bij GD

Waar kom je te werken?

GD beschikt over één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld, waar jaarlijks ruim 4 miljoen lab-bepalingen worden verricht. Wij voeren diergezondheidsmonitoring en praktijkgericht onderzoek uit en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding. Daarbij werken we veel samen met diverse partijen in de markt. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie. Bij ons krijg je ruimte om initiatief te nemen. We vinden het belangrijk dat je staat voor je eigen resultaat én voor het totaal. Lees meer over GD

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel, ben je enthousiast over deze functie en ben je benieuwd of GD bij jou past? Doe dan de CompanyMatch! Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie, curriculum vitae en eventueel de CompanyMatch uiterlijk 2 december uploaden.

Direct solliciteren

Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan de Gerda Wijers, hoofd Marketingsupport & Communicatie, tel. 0570-660451. Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website.

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Details van deze vacature

 • Schrijven en redigeren
 • Bladen, nieuwsbrieven en webteksten
 • Plannen en organiseren 

Solliciteer nu!

Reageren voor 2 december

Bekijk onze bedrijfsvideo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.