Onderzoeker

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Onderzoeker

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dát is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren al bijna honderd jaar voor staan. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Onze onderneming in Deventer is actief op de Nederlandse markt en heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen euro. Lees meer over de GD

De afdeling Research & Development (R&D)

De afdeling Research & Development (R&D) kenmerkt zich doordat zij op een hoog niveau presteert, zowel wetenschappelijk als toepassingsgericht. In al het onderzoek dat binnen de GD wordt uitgevoerd speelt R&D een centrale rol. Met 35 medewerkers richt de afdeling, in samenwerking met de GD marktsectoren, zich primair op productontwikkeling op basis van klant- en marktwensen. Daarnaast is de afdeling actief met contract research, kwaliteitsondersteuning van het laboratorium en ondersteuning van de marktsectoren in brede zin. De afdeling is deskundig op het gebied van de veterinaire laboratoriumdiagnostiek, veterinaire ziektekunde, epidemiologie en statistiek.

Binnen de Research & Development (R&D) afdeling is de Epidemiologie groep, met 7 medewerkers, verantwoordelijk voor het verzekeren en inbrengen van statistische en epidemiologische kennis in de onderzoeksprojecten en monitoring- en dierziekteprogramma’s van GD. Ter versterking van dit team zijn wij op zoek naar een:

Onderzoeker

32 - 40 uur

 

Van de onderzoeker wordt verwacht dat hij/zij zelfstandig epidemiologische onderzoeksprojecten kan uitvoeren en coördineren en de resultaten kan verwerken en rapporteren in opdracht van in- en externe opdrachtgevers.

Kerntaken van de functie zijn:

 • Het opzetten en uitvoeren van onderzoeksplannen.
 • Het inbrengen van veterinaire epidemiologische expertise in onderzoeksprojecten, producten en innovaties van GD.
 • Het onderhouden van wetenschappelijke kennis en het daaraan gerelateerde netwerk.

De ideale kandidaat:

 • Heeft bij voorkeur een veterinaire opleiding en affiniteit met landbouwhuisdieren.
 • Heeft kennis van en inzicht in de veterinaire epidemiologie en statistiek
 • Is analytisch ingesteld en is in staat multivariate statistiek uit te voeren in programma’s zoals STATA of SAS.
 • Kan projectmatig werken, heeft de sociale vaardigheden om samen te werken in multidisciplinaire teams en is in staat onderzoek ideeën te introduceren.
 • Heeft goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.

  Wat bieden wij?

  Naast een uitdagende baan in een inspirerende en dynamische werkomgeving bieden wij een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, flexibele werktijden, een ruim opleidingsbeleid en een bijdrage in de collectieve zorgverzekering. De standplaats van de functie is Deventer.

  Lees meer over werken bij de GD

  De aanstelling is in eerste instantie voor 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

  Interesse?

  Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan nodigen wij je uit om jouw sollicitatie uiterlijk

  20 februari 2015

  via het

  sollicitatieformulier

  te richten aan de afdeling P&O. Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan Gerdien van Schaik, Hoofd Epidemiologie, tel. 0570-660352. Kijk voor meer informatie over de GD op deze pagina


  Solliciteer nu!

  Voor deze vacature wordt zowel in- als extern gelijktijdig geworven.

  Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

  Details van deze vacature

  • Opzetten en uitvoeren van onderzoeksplannen
  • Inbrengen van veterinaire epidemiologische expertise in onderzoeksprojecten, producten en innovaties van GD
  • Onderhouden van wetenschappelijke kennis en netwerk

  Reageren voor 20 februari 2015

  Solliciteer nu!

  Bekijk onze bedrijfsvideo

  Oude browser

  We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

  GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.