Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Veterinair Toxicoloog (Dierenarts)

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan en die wij elke dag uitdragen. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier en met veel passie aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Onze onderneming in Deventer heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

De afdeling

De afdeling Research & Development (R&D) kenmerkt zich doordat zij op een hoog niveau presteert, zowel wetenschappelijk als toepassingsgericht. In al het onderzoek dat binnen de GD wordt uitgevoerd speelt R&D een centrale rol. Met 35 medewerkers richt de afdeling, in samenwerking met de GD marktsectoren, zich primair op productontwikkeling op basis van klant- en marktwensen. Daarnaast is de afdeling actief met contract research, kwaliteitsondersteuning van het laboratorium en ondersteuning van de marktsectoren in brede zin. De afdeling is deskundig op het gebied van de veterinaire laboratoriumdiagnostiek, veterinaire ziektekunde, epidemiologie en statistiek. 

Voor de ondersteuning van de veterinaire (milieu) toxicologie (onderdeel van de monitoringsopdracht), zijn we op zoek naar een:

Veterinair Toxicoloog (Dierenarts)

De functie

 • Adviseren bij mogelijke toxicologische problemen, inclusief interpretatie van laboratoriumresultaten.
 • Beleidsmatige ondersteuning bij vragen op het gebied van de (milieu) toxicologie.
 • Consultancy om overheids- (lokaal en nationaal) maatregelen te ondersteunen en voor alle partijen optimaal in te regelen.
 • Contra-expertise bij aansprakelijkheidsstelling.
 • Signaleren van trends en risico’s van lucht, grond en water voor diergezondheid, onderhouden van netwerk op dat gebied.
 • Ondersteunen van het laboratorium op chemisch/toxicologisch gebied.

De ideale kandidaat:

Is bij voorkeur een gepromoveerd dierenarts met belangstelling voor toxicologie (geregistreerd als Europees Toxicoloog, ERT is een pré) of bereid is om dit te worden.

Wat bieden we?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

Waar kom je te werken? 

GD beschikt over één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld, waar jaarlijks ruim 4 miljoen lab-bepalingen worden verricht. Wij voeren diergezondheidsmonitoring en praktijkgericht onderzoek uit en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding. Daarbij werken we veel samen met diverse partijen in de markt. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie. Bij ons krijg je ruimte om initiatief te nemen. Wij vinden het belangrijk dat je staat voor je eigen resultaat én voor het totaal.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk 3 juni 2017 uploaden.

Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan Guillaume Counotte, Onderzoeker R&D Senior, telefoonnummer 0570-660 604 of e-mail g.counotte@gddiergezondheid.nl. Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website

Assessment

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Solliciteer nu 

Reageren voor 3 juni

Bekijk onze bedrijfsvideo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.