Toename mannheimia-uitbraken zorgelijk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Toename mannheimia-uitbraken zorgelijk

22-9-2020: 

Jaarlijks worden dertig tot zestig melkveebedrijven in Nederland getroffen door Mannheimia haemolytica (MHA). De bacterie zorgt voor ernstige longontsteking bij koeien. Vaak sterven meerdere dieren in korte tijd. Sinds 2012 neemt het aantal uitbraken toe. Zorgelijk, vindt GD-dierenarts Jasper het Lam.

Jasper het Lam komt van een melkveebedrijf in het Zuid-Hollandse Lexmond. Nadat hij in 1997 afstudeerde aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, werd hij dierenarts in het Groningse Zuidhorn. Twee jaar geleden ging hij aan de slag bij GD. Hier maakt hij deel uit van het monitoringsteam rund. Bij GD houdt Het Lam zich onder andere bezig met een onderzoek naar de bacterie MHA.

Lees verder op de website van Nieuwe Oogst

Meer over Jasper het Lam

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.