Tweede uitbraak Afrikaanse varkenspest op commercieel varkensbedrijf in Polen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Tweede uitbraak Afrikaanse varkenspest op commercieel varkensbedrijf in Polen

8-4-2020: 

Op een varkensbedrijf in de plaats Wieckowice, vlakbij Poznan in West-Polen, op minder dan 150 kilometer afstand van de Duitse Grens, is een uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) vastgesteld. Dit is de tweede AVP-uitbraak op een varkensbedrijf in Polen in 2020 en de eerste in de regio Poznan, een belangrijk gebied voor de Poolse varkenshouderij. De eigenaar van het betreffende bedrijf had medio maart varkens aangekocht die drager van AVP-virus bleken te zijn. Tot op heden zijn in 2020 meer dan 1600 AVP-gevallen bij wilde zwijnen in Polen gemeld, slechts 600 minder dan in heel 2019.

Bron: Promedmail en The Guardian

Meer over AVP

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.