Heeft de start van het weideseizoen invloed op klauwgezondheid?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Heeft de start van het weideseizoen invloed op klauwgezondheid?

27-3-2020: 

In de wei is de ondergrond zachter, wat een positief effect heeft op de belasting van de klauwen. Een nieuw rantsoen met gras kan echter wel gevolgen hebben op de klauwgezondheid. Vers gras heeft vaak een hoog ruw eiwitgehalte, wat een negatieve invloed heeft op de opname van mineralen en spoorelementen die belangrijk zijn voor de klauwgezondheid. Door voerovergangen kan een optimale werking van de pens nadelig worden beïnvloed, wat de vorming van B-vitamines, zoals biotine, onder druk kan zetten. 

Opname van voldoende biotine, mangaan en zink is essentieel voor de vorming van klauwhoorn en de huidweerstand. Goede klauwhoornkwaliteit betekent dat er een kleinere kans is op het ontwikkelen van zoolzweren en wittelijn-problemen. Een goede hoornkwaliteit zorgt ervoor dat koeien hun klauwen minder snel beschadigen en steentjes en andere onregelmatigheden beter op kunnen vangen, zonder een klauwbeschadiging op te lopen. 

Met Klauwgezondheid Tankmelk kunt u de voorziening van biotine, zink en mangaan in tankmelk meten en monitoren. Wij ondersteunen u graag bij de preventie van klauwproblemen, zowel in de weide- als stalperiode. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.