Kopervoorziening is maatwerk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Kopervoorziening is maatwerk

14-2-2020: 

Koper is een essentieel mineraal voor melkkoeien en jongvee. Dierenarts Sanne Carp- van Dijken vertelt in het blad Veehouder & Veearts waarom het belangrijk is om goed te kijken naar wat de dieren via het ruw- en krachtvoer aan koper binnenkrijgen en daar de kopergift op aan te passen. 

“Meer koper is niet altijd beter; het is geen suikerklontje wat je er even bijgooit”
~ Sanne Carp- van Dijken

Koper zit in veel lichaamsfuncties verweven. Het spoorelement, een mineraal waar mens en dier maar een klein beetje van nodig hebben, is betrokken bij onder andere bloed- en pigmentvorming en de afweer. Zowel door te weinig als teveel koper kunnen melkkoeien en jongvee problemen krijgen. Lees het hele artikel uit Veehouder & Veearts

Meer informatie over koper

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.