Meer testmogelijkheden PRRS en Circo bij varkens

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Meer testmogelijkheden PRRS en Circo bij varkens

26-7-2018: 

GD heeft onlangs de PCR-testmogelijkheden voor PRRS en Circo bij varkens flink uitgebreid. Tot nu toe werden deze testen alleen uitgevoerd op individuele monsters en bij PRRS ook nog voor kleine pools van maximaal vijf monsters. Voor PRRS kunnen voortaan ook grotere pools (6 tot 10 monsters) getest worden. Voor Circo is het tegenwoordig ook mogelijk om gepoolde monsters in te zenden (2 tot 5 of 6 tot 10 monsters). Daarnaast kunnen inzendingen van faeces en Eswabs voor Circo-onderzoek gepoold ingestuurd worden. Het insturen van stukjes weefsel voor onderzoek op Circovirus is een aanvullende mogelijkheid.

De doorlooptijden van alle PCR testen op PRRS en Circo zijn teruggebracht tot drie dagen. Op deze manier hopen we de mogelijkheden tot het testen op deze twee belangrijke ziekteverwekkers goed te hebben verbreed. Alle toegevoegde varianten van PCR-testen zijn terug te vinden op de inzendformulieren. Overleg met uw dierenarts over de juiste inzet van testen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.