Gebruikt u de juiste injector?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gebruikt u de juiste injector?

17-5-2018: 

Mastitis ontstaat niet zomaar; er zijn altijd één of meerdere mastitisverwekkers in het spel. Welke kiemen op een bedrijf aanwezig zijn, en hoeveel, verschilt. En ook de antibioticagevoeligheid van deze kiemen is op elk bedrijf anders. Hoe komt u er nu achter met welke kiem u te maken heeft? En als een koe mastitis heeft, met welke injector kunt u dan het beste behandelen? Hoe weet u wat werkt?

Uierontsteking wordt meestal veroorzaakt door bacteriën. Alle bacteriesoorten hebben andere eigenschappen, maar ook binnen bacteriesoorten komen verschillen voor. Zo is de ene aureuskiem is niet gelijk aan de andere aureuskiem. Denk daarbij aan het verschil in gevoeligheid voor antibiotica. Ook kan iedere kiem zich, afhankelijk van de omstandigheden (type stal, boxbedekking, weerstand van de koeien), op elk bedrijf anders gedragen.

De juiste injector kiezen

Mastitis Tankmelk geeft u inzicht in de situatie op úw bedrijf. Gedurende het jaar wordt onderzocht welke mastitiskiemen in uw tankmelk aanwezig zijn. Twee keer per jaar wordt bovendien vastgesteld voor welke antibiotica deze kiemen gevoelig zijn. Daardoor weet u welke injector het komende half jaar werkt op uw bedrijf. Dit helpt u om, samen met uw dierenarts, het juiste middel te kiezen voor behandeling en bestrijding van mastitis op uw bedrijf. Meer over Mastitis Tankmelk

uiergezondheid

 

Aanmelden

Bent u benieuwd hoe de diagnostiek van GD op het gebied van uiergezondheid uw bedrijfsvoering kan ondersteunen? Uw relatiebeheerder vertelt u graag meer! Maak vrijblijvend een (telefonische) afspraak.

Team Relatiebeheer Rund

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.