Scan CAE in melk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Scan CAE in melk

16-4-2018: 

Is uw bedrijf nog niet CAE-vrij gecertificeerd maar bent u toch benieuwd hoe het er op uw bedrijf voor staat? Dit kan heel eenvoudig door het insturen van een individueel melkmonster van de betreffende dieren. Ook bij verdenking van CAE bij een ziek dier kan, indien het dier melkgevend is en langer dan twee weken aan de melk, een melkmonster gemakkelijk worden genomen en ingezonden. 
Deze test kost 4,55 euro. 

Een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden:
- Bemonster minimaal twee weken na aflammeren. Biest is moeilijk te testen en geeft vertekende uitkomsten.
- Vul een melkbuis met conserveringsmiddel voor minimaal de helft, bij voorkeur met melk uit beide uierhelften en schudt de buis goed om het conserveringsmiddel zijn werk te laten doen. Voorzie de buis van identificatie met bij voorkeur het 5-cijferige werknummer van het dier.
- We testen op afweerstoffen, daarom hoeft u het monster niet steriel te nemen, werk wel schoon.
- De test is niet geschikt voor een enkel dier (zonder verdenking van ziekte) voor bijvoorbeeld verkoop of uitlenen voor het dekseizoen.

Voor vragen of een afspraak over de aanpak van CAE op uw bedrijf kunt GD bereiken via 0900-1770, keuzenummer 3.

Hier vindt u meer informatie over CAE-aanpak

CAE Tankmelk Check

  • De test die GD gebruikt voor CAE in (tank)melk spoort infecties in een vroeg stadium op.
  • De CAE Check samen met het CAE-certificaat geeft uw eigen bedrijf maar ook bedrijven die bij u kopen een hoge mate van zekerheid.

  • De CAE Check is een aanvulling op de certificering.

Meld u nu aan!

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.