Zoönosen rondom het aflammeren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Zoönosen rondom het aflammeren

20-2-2018:  Zoönosen zijn ziekten die van dieren op mensen overdraagbaar zijn. Inmiddels kent elke dierhouder dit woord gelukkig. Maar dit was niet altijd zo. Vroeger ontbrak de kennis bij dierhouders en in de samenleving vaak.

Door grote en kleine uitbraken van dierziekten in de tijd, neemt het bewustzijn langzaam toe. Zoönosen bestaan en er is dus een kans dat je ziek kun worden van dieren. Maar: hoe ga je ermee om, hoe licht je anderen voor en hoe beperk je de risico’s?

Om deze bewustwording te vergroten, heeft GD in 2009 het Keurmerk Zoönosen ontwikkeld. Veel boerderijen met een publieksfunctie zijn inmiddels in het bezit van dit keurmerk. Mede hierdoor wordt er veel vooruitgang geboekt wat betreft kennis en maatregelen. Zo worden zoönosen zoveel mogelijk voorkomen. Als een bedrijf toch wordt geconfronteerd met een zoönose, weten de betrokkenen vaker en beter hoe ze daarmee moeten omgaan.

Lees hier het hele artikel uit de Schaap Geit nummer 16

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.