Wist u dat over BVD Oorbiopten?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Wist u dat over BVD Oorbiopten?

12-1-2017:  Steeds meer veehouders maken gebruik van BVD Oorbiopten om hun bedrijf vrij te krijgen en te houden van BVD-dragers. Wist u dat in 2016...
 • 35 procent meer oorbiopten zijn ingestuurd naar GD dan in 2015? In 2015 steeg het aantal oorbioptinzendingen ook al met 65 procent, ook in 2014 was een stijging te zien van 65 procent;
 • 15 procent van de inzenders zoogkoehouder was?
 • in 1,1 procent van de monsters het BVD-virus is aangetoond? BVD-virusdragers scheiden de hele dag veel virus uit en zijn daarmee vaak aanleiding tot een BVD-uitbraak op een bedrijf.
 • bij de snelste inzending al twee dagen na de geboorte van het kalf bekend was dat het een BVD-drager was?
 • oorbiopten sinds kort digitaal kunnen worden ingeschreven via VeeOnline? U hoeft dus geen papieren inzendformulieren meer in te vullen en op te sturen. Hierdoor bedragen de basiskosten slechts 4,95 euro in plaats van 9,95 euro. Het BVD-virusonderzoek kost 7,45 euro per biopt (tarieven 2017). Meer over digitaal inschrijven

Met BVD Oorbiopten kunt u op uw bedrijf op een laagdrempelige manier beginnen met BVD-bestrijding. Het enige dat u hoeft te doen is tijdens het oormerken van alle aangehouden kalveren een monster (BVD Oorbiopt) nemen en opsturen naar GD. Wij onderzoeken het biopt op BVD-virus. Zo weet u van de nieuwgeboren dieren direct of het wel of geen BVD-dragers zijn. En het mooie is: een kalf dat geen BVD-drager is, wordt het ook nooit meer. De uitslag is levenslang bruikbaar, ook bij een eventuele intake voor BVD-vrij Certificering*.

Bestel tijdig de juiste oormerken en bijbehorende tang
Voor het nemen van BVD Oorbiopten kunt u bij uw oormerkleverancier een speciale tang met bijbehorende oormerken bestellen. U krijgt hierbij ook het juiste verpakkings- en inzendmateriaal geleverd. Meer over BVD Oorbiopten

*Een intake voor BVD-vrij Certificering duurt in alle gevallen minimaal 10 maanden, maar dieren die via een oorbiopt zijn onderzocht, hoeven niet nogmaals te worden onderzocht. De uitslag van BVD Oorbiopten telt voor het leven. 


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.