Masterclasses Topklauwen voor topsporters

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Masterclasses Topklauwen voor topsporters

20-10-2016:  Hoe houdt u het beenwerk van uw topsporters optimaal? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de masterclass ‘Topklauwen voor topsporters’ die GD Academy dit najaar op twaalf locaties in Nederland organiseert. Melkveehouders zijn van harte welkom om een masterclass bij hen in de buurt te bezoeken!

Een goede klauwgezondheid is een essentiële basis voor een gezonde, fitte melkveestapel. Koeien zijn immers letterlijk en figuurlijk afhankelijk van hun benen en klauwen om zich goed staande te kunnen houden. Helaas horen klauwproblemen al jaren bij de top van afvoerredenen van koeien. De moeite waard dus om op dit gebied eens de diepte in te duiken.

Tijdens de masterclass zal GD-rundveedierenarts Debora Smits, deskundige op het gebied van klauwgezondheid, melkveehouders meenemen langs de do’s en don’ts als het gaat om het voorkómen en aanpakken van klauwproblemen.
Ryan van Egmond, voedingsdeskundige binnen het FIT-team van GD, focust zich op de relatie tussen rantsoen en klauwgezondheid. Wat zijn de nieuwste inzichten op dit gebied? Hoe kunt u met uw voedingsmanagement de klauwgezondheid beïnvloeden?

Diepgaand én praktisch

De masterclasses zijn een unieke kans om te sparren met de deskundigen van GD op het gebied van klauwgezondheid en voeding. Zij gaan in op actuele onderzoeksresultaten vanuit de literatuur, maar delen ook praktische kennis en ervaringen vanuit de praktijk. Kortom: wetenschappelijk onderbouwde klauwgezondheidsinformatie wordt vertaald naar bruikbare tips en adviezen waar melkveehouders direct iets mee kunnen op het bedrijf, of het nu gaat om arbeidsgemak, financiële resultaten of dierenwelzijn.

De masterclasses ‘Topklauwen voor topsporters’ worden vanaf eind oktober het hele land gehouden. Deelnemers aan het GD-abonnement Melkmeesters bezoeken de masterclass kosteloos. Niet-deelnemers betalen eenmalig 24,95 euro (excl. btw).

Meld u aan

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.