Salmonellascreening voor pasopgelegde biggen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Salmonellascreening voor pasopgelegde biggen

15-9-2016: 

Een salmonellabesmetting op een vleesvarkensbedrijf begint vaak heel vroeg: namelijk vlak na de opleg van nieuwe biggen. Of dit op uw bedrijf het geval is, kunt u op een eenvoudige manier achterhalen, namelijk met de salmonellascreening.

Dit houdt in dat u met speciale overschoentjes door de afdeling loopt en deze schoentjes, waar dan mogelijk de salmonellabacterie aan zit, voor onderzoek opstuurt naar het GD-laboratorium. Met een kweek wordt onderzocht of op de overschoentjes salmonellabacteriën aanwezig zijn. De screening is vooral bedoeld als een soort ‘stofzuigermethode’, waarmee u een idee krijgt wanneer een  mogelijke besmetting op het bedrijf start, zodat u daar uw aanpak op kunt richten.

Onder de lezers van Varken die het lezersonderzoek invullen verloten we vijf salmonellascreenings voor pasopgelegde biggen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.