Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Salmonellascreening voor pasopgelegde biggen

15-9-2016: 

Een salmonellabesmetting op een vleesvarkensbedrijf begint vaak heel vroeg: namelijk vlak na de opleg van nieuwe biggen. Of dit op uw bedrijf het geval is, kunt u op een eenvoudige manier achterhalen, namelijk met de salmonellascreening.

Dit houdt in dat u met speciale overschoentjes door de afdeling loopt en deze schoentjes, waar dan mogelijk de salmonellabacterie aan zit, voor onderzoek opstuurt naar het GD-laboratorium. Met een kweek wordt onderzocht of op de overschoentjes salmonellabacteriën aanwezig zijn. De screening is vooral bedoeld als een soort ‘stofzuigermethode’, waarmee u een idee krijgt wanneer een  mogelijke besmetting op het bedrijf start, zodat u daar uw aanpak op kunt richten.

Onder de lezers van Varken die het lezersonderzoek invullen verloten we vijf salmonellascreenings voor pasopgelegde biggen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.