Monitoringsflyer Rundvee 2e kwartaal 2016

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Monitoringsflyer Rundvee 2e kwartaal 2016

13-9-2016:  Informatie uit de monitoring, de specifieke situatie van dierziekten zoals IBR, BVD en Lumpy Skin Disease, en bijzondere gevallen zoals dit kwartaal een mastitisuitbraak door Streptococcus canis, kunt u lezen in de Monitoringsflyer Rundvee. Deze wordt vier keer per jaar uitgebracht om u op de hoogte te brengen van de rundergezondheidssituatie in Nederland.

In het tweede kwartaal van 2016 telde Nederland 17.447 melkveebedrijven met per bedrijf gemiddeld 103 dieren ouder dan 2 jaar. In hetzelfde kwartaal telde Nederland 18.027 niet-melkleverende bedrijven met dieren. Onderverdeeld naar bedrijfstypen was de gemiddelde bedrijfsgrootte bij kleinschalige bedrijven 6 runderen, bij zoogkoeienbedrijven 33 volwassen koeien, jongvee-opfokbedrijven 67 stuks jongvee en vleesveebedrijven 424 runderen. Lees meer

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.