Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Monitoringsflyer Rundvee 2e kwartaal 2016

13-9-2016:  Informatie uit de monitoring, de specifieke situatie van dierziekten zoals IBR, BVD en Lumpy Skin Disease, en bijzondere gevallen zoals dit kwartaal een mastitisuitbraak door Streptococcus canis, kunt u lezen in de Monitoringsflyer Rundvee. Deze wordt vier keer per jaar uitgebracht om u op de hoogte te brengen van de rundergezondheidssituatie in Nederland.

In het tweede kwartaal van 2016 telde Nederland 17.447 melkveebedrijven met per bedrijf gemiddeld 103 dieren ouder dan 2 jaar. In hetzelfde kwartaal telde Nederland 18.027 niet-melkleverende bedrijven met dieren. Onderverdeeld naar bedrijfstypen was de gemiddelde bedrijfsgrootte bij kleinschalige bedrijven 6 runderen, bij zoogkoeienbedrijven 33 volwassen koeien, jongvee-opfokbedrijven 67 stuks jongvee en vleesveebedrijven 424 runderen. Lees meer

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.