Koorts of oververhitting?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Koorts of oververhitting?

26-9-2016:  Naar GD zijn tijdens de onverwacht warme dagen in het begin van september enkele zeugen voor pathologisch onderzoek ingezonden die gestorven waren door oververhitting. De zeugen hadden een verhoogde lichaamstemperatuur, wat niet precies hetzelfde is als koorts. Koorts is een reactie van het lichaam op een infectie.

Ook bleek dat enkele zeugen waren gestorven door zoutvergiftiging. Dat kan het gevolg zijn van te veel zout in het voer, maar meestal komt dat door te weinig wateropname waardoor het zoutgehalte in de voeding relatief te hoog wordt. Hieruit blijkt hoe belangrijk het is om, vooral op brijvoerbedrijven, te zorgen voor goed bereikbare en functionerende drinknippels, zeker als het warm is.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.