Voorkom extra werk door slechte opstart

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Voorkom extra werk door slechte opstart

25-8-2016:  Begin lactatie ontstaan de meeste gezondheidsproblemen, zoals mastitis en slepende melkziekte. Deze probleemkoeien kunnen u veel extra werk bezorgen. Maar liefst 80 procent van de redenen van afvoer ontstaat rond afkalven. 

Door in beeld te brengen of de energie- en eiwitvoorziening in de droogstand voldoende is, kunt u (bij afwijkingen) de droogstand optimaliseren en problemen voorkomen. Met de Droogstandscheck wordt in bloed naar de energievoorziening (NEFA, BHBZ), eiwitvoorziening (ureum) en haptoglobine gekeken. Hiermee krijgt u in beeld of de voorziening voldoende is, maar kunt u ook voorspellen of de betreffende koeien mogelijk problemen krijgen. Droge koeien met een verhoogd haptoglobinegehalte of afwijkende energievoorziening in het bloed lopen meer risico om aan de nageboorte te blijven staan. Met de Droogstandscheck brengen we het in beeld en krijgt u een praktische uitslag waarmee u gelijk aan de slag kunt.

Klik hier voor meer informatie

droogstandscheck


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.