Nieuw: Rotkreupeltest beschikbaar

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuw: Rotkreupeltest beschikbaar

13-6-2016: 

Rotkreupel staat in de belangstelling en tijdens de Dag van het Schaap hebben we veel vragen ontvangen over de aanpak van rotkreupel. 

Tot voor kort was het aantonen van de rotkreupelbacterie en daarmee het stellen van de diagnose niet eenvoudig. Dit bemoeilijkte het inzichtelijk maken van de infectie en dus effectieve en verantwoorde bestrijding op uw bedrijf. Recent heeft GD een test ontwikkeld waarmee met een swab de rotkreupelbacterie (D. nodosus) aangetoond kan worden. De houder of dierenarts kan de swab insturen naar GD door gebruik te maken van het inzendformulier.

Na de diagnose is voor de aanpak een totaalpakket aan maatregelen nodig dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Bedenk dat de aanpak van rotkreupel naast tijd en inspanning, vooral veel doorzettingsvermogen en stiptheid vereist. Daarnaast is preventie van insleep van de rotkreupelbacterie alleen mogelijk door strikte quarantaine en hygiëne toe te passen.

Alleen als er aandacht is voor al deze aspecten dan is rotkreupel op uw bedrijf effectief aan te pakken.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.