Nieuw: Uiergezondheidscheck nu met gratis Bedrijfsantibiogram Mastitis!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuw: Uiergezondheidscheck nu met gratis Bedrijfsantibiogram Mastitis!

3-5-2016:  UGA biedt deze zomer de Uiergezondheidscheck aan: drie tankmelkonderzoeken die inzicht geven in de mastitiskiemen op uw bedrijf + een Bedrijfsantibiogram Mastitis dat inzicht geeft in de antibioticagevoeligheid van deze kiemen op koppelniveau. Meld u aan vóór 17 juni, dan wordt het Bedrijfsantibiogram Mastitis kosteloos uitgevoerd met de subsidie Diergezondheid van ZuivelNL.

Wat is de Uiergezondheidscheck?

1. Drie tankmelkonderzoeken naar mastitisverwekkers
Met de Uiergezondheidscheck wordt uw tankmelk drie keer (in een periode van drie maanden) onderzocht op de zeven belangrijkste veroorzakers van mastitis. De uitslag vertelt u precies welke bacteriën wel of geen rol spelen op uw bedrijf. En weet u eenmaal wíe u moet bestrijden, dan weet u ook wát de juiste aanpak is om tot een lager tankcelgetal en minder klinische mastitis te komen.

 
2. Bedrijfsantibiogram Mastitis
Het Bedrijfsantibiogram is de nieuwste innovatie van GD op het gebied van uiergezondheid en vormt een unieke, nieuwe aanvulling op de Uiergezondheidscheck. Het biedt de mogelijkheid om náást inzicht in de mastitiskiemen op het bedrijf, ook inzicht te krijgen in de actuele antibioticagevoeligheid van deze kiemen op koppelniveau. De uitslag vertelt per in tankmelk gevonden kiem of de gevoeligheid voor een bepaald antibioticum goed, matig of slecht is. Hiermee levert het Bedrijfantibiogram Mastitis waardevolle input voor uw bedrijfsbehandelplan en helpt het u eerder het juiste middel te kiezen bij problemen met mastitis. 
 

Dankzij de subsidie van ZuivelNL in het kader van het EU Stimuleringsfonds Diergezondheid hoeven melkveehouders die vóór 17 juni 2016 de Uiergezondheidscheck bestellen, niet te betalen voor het Bedrijfsantibiogram Mastitis (t.w.v. € 74,-). Een Uiergezondheidscheck kost hierdoor nu slechts € 95,60 in plaats van € 169,60. Meer informatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.