Masterclass IBR voor rundveedierenartsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Masterclass IBR voor rundveedierenartsen

5-2-2016: 

IBR staat in de schijnwerpers. Juist nu is het als dierenarts belangrijk actuele kennis van deze infectieziekte paraat te hebben en scherp te zijn op de juiste preventie en aanpak. Speciaal voor rundveedierenartsen organiseren GD Academy en MSD Animal Health daarom in maart en april op vier locaties in Nederland een masterclass over IBR.

De aandacht voor (de aanpak van) IBR op het melkveebedrijf neemt zienderogen toe. Niet verwonderlijk aangezien dit virus de weerstand van een koppel koeien aantast en zo schuil kan gaan achter bijvoorbeeld productiedalingen. Steeds meer melkveehouders maken dan ook werk van IBR. Begin dit jaar werd de 50 procent-grens gepasseerd: meer dan de helft van alle melkveehouders in Nederland neemt nu deel aan het GD-programma IBR-vrij Certificering of IBR Tankmelk Onverdacht. De groep is nog groter wanneer alle bedrijven die structureel IBR-vaccinatie toepassen worden meegerekend.

De masterclass IBR voor dierenartsen wordt verzorgd door dierenarts Frederik Waldeck, GD-deskundige op het gebied van IBR, en Henk Kuijk, dierenarts bij MSD Animal Health. Waldeck zal onder andere ingaan op de eigenschappen, taxonomie en de klinische verschijnselen van het virus, maar ook op de diagnostiek, transmissie, therapie, preventie en verdere aanpak. Ook de historie van de landelijke eradicatie in Nederland komt aan de orde, evenals de huidige aanpak in België en Duitsland. Kuijk behandelt de theorie en praktijk van IBR-vaccinatie, voorzien van relevante praktijkvoorbeelden. Vraag hierbij is hoe je vaccinatie strategisch kunt inzetten in combinatie met IBR-bestrijding op bedrijfsniveau.

De masterclass IBR wordt gehouden op de volgende data en locaties:

 • Dinsdag 15 maart, Dairy Campus, Boksumerdyk 11, 9084 AA Leeuwarden
 • Woensdag 16 maart, Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht, De Holle Bilt 1, 3732 HM De Bilt
 • Woensdag 23 maart, Hotel De Druiventros, Bosscheweg 11, 5056 PP Berkel-Enschot
 • Woensdag 6 april, GD, Arnsbergstraat 7, 7418 EZ Deventer

De bijeenkomsten duren van 12:00 – 16:00 en zijn inclusief lunch. De masterclass kost €50,- per persoon (excl. btw). Accreditatiepunten zijn aangevraagd bij CKRD.

Aanmelden

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.