Winnaars prijsvraag RMV: Zonder BVD een rustig kopje koffie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Winnaars prijsvraag RMV: Zonder BVD een rustig kopje koffie

7-12-2015: 

Het kopje koffie van Raymond Tijs en Cristie Hegeman uit Luttenberg smaakt sinds kort extra lekker. Met de slagzin die zij op de RMV in Hardenberg invulden wonnen ze namelijk een luxe espressomachine, uitgereikt door buitendienstmedewerker Chantal Winterman. De winnende zin? ‘Wie weet hoe het zit met BVD op zijn bedrijf… drinkt rustiger zijn kopje koffie.’

Volgens de jury de beste omdat “de brug naar de prijs origineel is en we inderdaad geloven dat het je als melkveehouder op een bepaalde manier rust geeft als je grip hebt op BVD.”

Raymond en Cristie weten hoe het is om minder rustig een kopje koffie te drinken, drie jaar geleden hadden ze BVD  op het bedrijf. “We wisten wel dat er wat door de koppel heen ging, dat zagen we vooral aan de kalveren”, vertelt Raymond. De dragers vonden ze door middel van bloedonderzoek en oorbiopten, daar zijn ze sindsdien niet mee gestopt. “Het was niet leuk om de dragers weg te doen, maar sindsdien zijn er geen nieuwe meer gekomen. En met die oorbiopten is het ideaal, het is een kleine moeite. Je doet het toch al en je kunt ze ook per vijf of zes insturen.”

Uiteindelijk wil het stel wel naar BVD-vrij Certificering. De volgende stap daarvoor is gezet: kortgeleden deden ze nog een QuickScan BVD. Voor de status zelf doet hij het niet, de diergezondheid staat voorop: “Als de koeien maar vrij zijn.”

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.