Gunstige periode om te testen op PPID

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gunstige periode om te testen op PPID

28-8-2015: 

De komende periode, van augustus tot en met oktober, is het gunstig om op PPID te testen. Paarden met PPID hebben dan namelijk een uitgesproken piek in hun ACTH-waarde en zijn hierdoor gemakkelijker te onderscheiden van paarden zonder PPID. 

Gratis bloedonderzoek naar PPID

Boehringer Ingelheim geeft u als dierenarts de mogelijkheid om bij GD tot 31 oktober 2015 gratis bloedonderzoek naar PPID te laten doen (bij paarden die van deze aandoening verdacht zijn). U kunt de PPID-pakketten aanvragen via uw relatiebeheerder. Met vragen kunt u terecht bij de klantenservice (kcapaard@gddiergezondheid.nl/ 0900-1770, optie 5) of relatiebeheerder Petra Reijnen (p.reijnen@gddiergezondheid.nl/ 0570 - 66 05 55).

PPID

Kort gezegd is PPID een verouderingsziekte die een verstoring geeft van de hormoonafgifte in het hersenaanhangsel (hypofyse) van een paard. De drie meest voorkomende ziekteverschijnselen van PPID zijn hoefbevangenheid, veranderingen van de vacht (lang krullend haar) en gedragsveranderingen (sloomheid en minder goed presteren).

"Het is belangrijk om PPID tijdig vast te stellen en te behandelen, zodat complicaties kunnen worden voorkomen. De beste tijd om hiervoor een onderzoek te doen is in het najaar: van augustus tot en met oktober."
Linda

Linda van den Wollenberg, paardeninternist Lees verder

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.