Klebsiella: tijdig ingrijpen voor minder risico

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Klebsiella: tijdig ingrijpen voor minder risico

22-5-2015:  Met de stijgende temperatuur in het voorjaar stijgt ook de infectiedruk van omgevingsgebonden mastitisverwekkers zoals Klebsiella. Dit is een eerste signaal dat de infectiedruk oploopt terwijl er (mogelijk) nog geen zichtbare mastitisgevallen zijn. Vroegtijdig bijsturen is in dit geval beter dan achteraf de schade opnemen. 

Neem hygiënemaatregelen in de stal en tijdens het melken: schone en droge boxen met toevoeging van kalkverrijkte producten en roosters die vrij zijn van mest verlagen de infectiedruk. Met kortgeschoren staarten en uiers blijven koeien schoner.

Ook het gebruik van schone doeken, reiniging of desinfectie tijdens het voorbehandelen en een goede speendesinfectie na het melken helpen overdracht van deze schadelijke bacteriën voorkomen. Laat de zomer maar komen!

rundvee

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.