Leverbotvrij de wei in

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Leverbotvrij de wei in

17-4-2015: 

Voor de start van het nieuwe weideseizoen is het van belang ervoor te zorgen dat rundvee en schapen geen leverboteieren op het weiland brengen. Bij veel uitscheiding van leverboteieren op het land in het voorjaar is er een grotere kans op een ernstige leverbotbesmetting in het najaar. Laat ter controle mestonderzoek uitvoeren op een gepoold mestmonster van de verschillende weidegroepen, zoals melkvee en pinken, voordat ze gaan weiden. U kunt uw dierenarts vragen mest van vijf tot tien dieren te mengen en in te sturen.

Leverbotresistentie

Afgelopen herfst is weer op enkele bedrijven leverbotresistentie voor triclabendazol geconstateerd. Vermoedt u resistentie, laat dan ook na de behandeling mestonderzoek doen. Door minimaal drie weken na behandeling vijf individuele mestmonsters door de GD te laten mengen, en per behandeld koppel in een pool te laten onderzoeken, kunt u achterhalen of sprake is van mogelijke leverbotresistentie.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.