Drijf koeien op met de stem

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Drijf koeien op met de stem

3-4-2015:  De meeste koeien gaan graag naar de weide en daar hoeft u als veehouder weinig aan te sturen, maar hoe anders is dat soms op de weg terug? Om de klauwgezondheid te bevorderen is het goed om de koeien alleen met de stem te ‘pushen’, waarbij het liefst een afstand van 3 meter wordt aangehouden.

Drijven met een hond of brommer kan op lange termijn resulteren in kreupele koeien. Rustig drijven met de stem verhoogt de kans op een beter welzijn, hogere duurzaamheid en uiteindelijk meer werkplezier. Dus denk er over na wie de koeien brengt en haalt en hoe u dat doet. Zo krijgt u minder kreupele koeien.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.