Uitscharen zonder statuswijzigingen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Uitscharen zonder statuswijzigingen

17-4-2014: 

Veehouders die hun jongvee of droogstaande koeien komend weideseizoen tijdelijk elders laten grazen, doen er wellicht verstandig aan gebruik te maken van de zogenaamde Uitschaar Eenheid. Dit is een eenvoudige manier om statuswijzigingen en extra onderzoeken bij terugkomst van het vee op het bedrijf te voorkomen.

Een abonnement Uitschaar Eenheid heeft betrekking op bedrijven die op twee locaties rundvee huisvesten: op de ene locatie het melkvee en op de andere tijdelijk de overige dieren. Wanneer veehouders gebruik maken van de Uitschaar Eenheid worden alle runderen op de betrokken locaties voor de GD-programma’s tijdelijk aangemerkt als één zogenoemd ‘rundveebeslag’. De Uitschaar Eenheid loopt van 1 april tot 1 december. Het  bedrag voor het abonnement wordt jaarlijks in rekening gebracht bij de ondernemer van de melkleverende locatie. Aanmelden voor de Uitschaar Eenheid kan via tel. 0900-1770 (optie 1).

Veelgestelde vragen over de Uitschaar Eenheid

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.