Pepsinogeenonderzoek aan het einde van de eerste weidegang

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pepsinogeenonderzoek aan het einde van de eerste weidegang

2-10-2013: 

Het einde van het eerste weideseizoen is hét moment om pepsinogeenonderzoek uit te laten voeren bij uw koppel kalveren. Sinds 1 oktober 2013 is het mogelijk om bij de GD gepoold bloedonderzoek (5 kalveren) naar pepsinogeen te laten uitvoeren. Dit onderzoek dient uitgevoerd te worden binnen 7-10 dagen na opstallen en geeft een goede indicatie van de maagdarmwormbelasting bij uw koppel kalveren. Zo voorkomt u onnodig ontwormen (en dus onnodige kosten) en gaat u resistentieopbouw tegen. Teveel ontwormen bij kalveren geeft een minder goede opbouw van de eigen weerstand en dus een verhoogde kans op problemen met melkvee, zich uitend in een verminderde melkproductie.

Ter introductie van dit nieuwe gepoolde pepsinogeenonderzoek geldt een speciaal tarief van €35,- (exclusief btw en basiskosten). Daarnaast is de test voor individueel pepsinogeenonderzoek verbeterd en is het tarief voor dit onderzoek per 1 oktober 2013 verlaagd naar €21,30 (exclusief btw en basiskosten). Om uw keuze voor het wel of niet inzetten van medicijnen goed te onderbouwen heeft koppelonderzoek de voorkeur boven individueel onderzoek.

bloedprikken

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.