Kees Cruijsen enthousiast over tankmelk mineralen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Kees Cruijsen enthousiast over tankmelk mineralen

16-8-2013: 

“De juiste rantsoensamenstelling vinden voor je koeien én voor je portemonnee, dat is de uitdaging”, aldus Kees Cruijsen. Al zolang hij veehouder is, is hij intensief bezig met de voeding van zijn melkkoeien. Kees was begin dit jaar één van de eerste deelnemers aan GD Tankmelk Mineralen. “Het gaat bij ons al een hele tijd goed met de productie, de vruchtbaarheid en de klauwgezondheid van onze koeien. Op basis daarvan kun je natuurlijk al wel wat zeggen over de mineralenvoorziening, maar meten is weten. Mineralen zijn best duur, vooral de organisch gebonden variant, dus je wilt ook weten of je bijvoorbeeld niet meer voert dan nodig is”. In februari werden de eerste uitslagen van GD Tankmelk Mineralen bekend gemaakt. "Hieruit bleek dat vooral het jodiumgehalte vrij hoog was. In overleg met de voeradviseur heb ik toen het mineralenmengsel aangepast en ben ik sowieso iets minder mineralen gaan scheppen. Bij de meting van april zat ik helemaal goed. We hebben ervoor gekozen om zes keer per jaar een meting te laten doen, zo kan ik de mineralenvoorziening het hele jaar door goed in de gaten houden."


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.