Gebruik voetbaden, zeker ook in de zomer

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gebruik voetbaden, zeker ook in de zomer

1-5-2013: 

Op meer dan 90% van de melkveebedrijven in Nederland komen infectieuze klauwaandoeningen voor (o.a. ziekte van Mortellaro). Verhoging van de dagtemperatuur (zomer) resulteert in een verhoging van de besmettingsdruk en dus ook van de mortellaro-problemen op stal. Het 1x per 2 weken toepassen van een voetbad (met bijvoorbeeld formaline 4%) is een internationaal erkende goede strategie ter preventie van problemen en het is dus belangrijk dat dit zeker ook in de zomermaanden volgehouden wordt. Weidegang heeft zeker ook een positieve invloed op de klauwgezondheid, maar dat is vooral merkbaar bij dag- en nachtweiden. Bij alleen dagweiden staan de koeien nog 16 tot 18 uur bloot aan een verhoogde infectiedruk; zeker ook bij overbezetting.

Meer over klauwaandoeningen>>

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.