Stand van zaken BVD type 2 (28/03)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Stand van zaken BVD type 2 (28/03)

28-3-2013: 

28/03/2013: Afgelopen week is op een Nederlands vleeskalverbedrijf een besmetting met BVD type 2 bevestigd. Uit de sequentieanalyse die de GD heeft laten uitvoeren blijkt dat er grote overeenkomst is met het BVD type 2 dat sinds enige tijd op enkele Duitse bedrijven voor problemen zorgt.

Daarnaast is op drie vleeskalverbedrijven BVD vastgesteld waarbij het, afgaande op de klinische verschijnselen en de hoge uitval onder de kalveren, waarschijnlijk de type 2-variant betreft. Op deze bedrijven zijn kalveren uit Duitsland aangevoerd. Er zijn tot nu toe géén aanwijzingen voor spreiding buiten deze bedrijven.

 

Voor dierenartsen is meer informatie over de stand van zaken en veelgestelde vragen te vinden op DAPcontact.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.