Oproep deelname vervolgonderzoek schmallenbergvirus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Oproep deelname vervolgonderzoek schmallenbergvirus

25-7-2012: 

In het afgelopen aflammerseizoen heeft het schmallenbergvirus op veel schapenbedrijven voor de geboorte van misvormde lammeren gezorgd. De GD is begin december gestart met onderzoek naar deze nieuwe aandoening. Als onderdeel hiervan zal in de komende twee maanden op 100 getroffen bedrijven en op 100 controlebedrijven aanvullend onderzoek worden verricht. Op deze bedrijven zal de GD een enquête afnemen en er zullen bloedmonsters door de eigen dierenarts worden genomen.

Momenteel zijn wij op zoek naar bedrijven die als controlebedrijf kunnen dienen. De volgende voorwaarden zijn van toepassing om in aanmerking te komen als controlebedrijf:

  • U heeft minimaal 50 fokooien die hebben afgelammerd afgelopen seizoen
  • Er mogen op het bedrijf geen afwijkende lammeren zijn geboren gedurende het afgelopen aflammerseizoen

De eerste 100 schapenhouders die zich aanmelden zullen worden geselecteerd (mits redelijk verdeeld over Nederland). Door deel te nemen aan dit onderzoek wordt sectorbreed meer inzicht verkregen in deze nieuwe ziekte. Daarnaast krijgt u middels de uitslagen van het bloedonderzoek een indruk of uw schapen een besmetting met het schmallenbergvirus hebben doorgemaakt. Uiteraard zullen er geen kosten bij u in rekening worden gebracht.

Indien u voldoet aan de gestelde voorwaarden hopen wij dat u zich via de onderstaande link aanmeldt voor deelname aan dit onderzoek als controlebedrijf. Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en data zullen na verwerking niet tot uw bedrijf herleidbaar zijn.

Klik hier om u aan te melden voor deelname

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken via s.kelderman@gddeventer.com of 0900-1770.Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.