Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Klantendag Varken en Pluimvee

Kom beleven en ontdekken!

Graag vieren wij samen met u het 100-jarig bestaan van GD op woensdag 12 juni aanstaande. U bent van harte welkom. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u onze diergezondheidsexperts ontmoeten, een praktische workshop volgen en deelnemen aan een rondleiding door ons laboratorium.

Wij starten de middag om 13.30 uur en sluiten deze graag gezamenlijk af om 16.30 uur met een gezellige borrel. Wat kunt u in de tussentijd verwachten?

GD in bedrijf: rondleiding in ons laboratorium
Wat gebeurt er nu eigenlijk met de monsters die u instuurt naar GD? We nemen u mee in ons moderne laboratorium; één van de grootste veterinair-diagnostisch laboratorium van de wereld. We kunnen zowel grootschalige monsterstromen als specifieke, individuele monsters onderzoeken.

Workshop: wat ziet u door de microscoop?
Bij GD worden er verschillende soorten laboratoriumonderzoeken uitgevoerd, waaronder microscopisch onderzoek. Welk microscopisch beeld is te zien op cel- en weefselniveau? U kunt tijdens deze workshop een dun plakje dierlijk weefsel door de microscoop bekijken. Onze pathologen geven u vervolgens een verklaring van wat u ziet en wat dit kan betekenen.

Kijk mee met de patholoog: hoe verloopt een sectie-onderzoek?
Tijdens de labrondleiding kunt u uiteraard een blik in onze sectiezaal werpen. Wat valt er allemaal aan de binnenkant te zien? Een van onze veterinaire pathologen laat u dit aan de hand van videobeelden graag zien.

Productintroductie: de PRRS-scan voor het varken
Voor de varkenssector presenteren wij op onze klantendag één van onze nieuwe producten, namelijk de PRRS-scan. Aanleiding tot het ontwikkelen van de PRRS-scan is dat het PRRS-virus op bijna alle varkensbedrijven in Nederland voorkomt en in veel landen gezien wordt als één van de belangrijkste varkensziekten. Voor de vroege detectie van PRRS-uitbraken en een succesvolle controlestrategie, is monitoring van varkensbedrijven essentieel.

Informatiemarkt: maak kennis met onze specialisten
Op de informatiemarkt staan wij u graag te woord. U kunt zich hier laten informeren over bigvitaliteit, salmonella en de PRRS-scan. Ook vertellen wij pluimveehouders graag over onze toegevoegde waarde, naast verplichte monitoring en labonderzoek. U kunt vragen stellen over het veekijkerspreekuur en wij vertellen u graag meer over GD-academy: welke trainingen en cursussen u kunt volgen op het gebied van diergezondheid.

Wij beleven deze dag graag samen met u!

Meld u aan!

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.