Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Klantendag rund, schaap en geit

Graag vieren we samen met u het 100-jarige bestaan van GD. Daarom staat GD donderdag 13 juni volledig in het teken van runderen, schapen, geiten en paarden. Ga onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek met onze diergezondheidsexperts, volg een praktische workshop en neem een kijkje in het lab. Van 11.00 uur tot 14.30 uur hebben we een boeiend programma voor u.

Kijkje in de keuken: Rondleiding in ons laboratorium

Wat gebeurt er nu eigenlijk met de monsters die u instuurt naar GD? We nemen u mee in ons moderne veterinaire laboratorium. Hier worden jaarlijks bijna vijf miljoen bepalingen uitgevoerd.

Ook richten we een speciaal demo-lab in, waar u onder andere platen met bacteriologisch onderzoek en parasieten kunt bekijken.

Toelichting: Hoe verloopt een sectie-onderzoek?

Tijdens de labrondleiding kunt u uiteraard een blik in onze sectiezaal werpen. Wat valt er allemaal te zien aan de binnenkant van een koe? Een van onze veterinaire pathologen laat u dit aan de hand van videobeelden graag zien.

Workshop: Speenaandoeningen, wat vertellen spenen u over hun gezondheid?

Samen beoordelen we foto’s van verschillende speenaandoeningen. Ligt de oorzaak in de melk- installatie, de melktechniek, of is er sprake van een virus of bacterie? En wat kunt u eraan doen?

Workshop: Veedrinkwater

Wanneer is de kwaliteit van het drinkwater van dieren ‘goed’ te noemen? En wat kunt u zelf zien aan veedrinkwater? Samen beoordelen we watermonsters die u ’s morgens in uw stal uit de drinkbak heeft genomen.

Workshop: Vruchtbaarheid

Tijdens deze workshop kijken we naar iets wat je aan de buitenkant van een koe niet kunt zien: de baarmoeder. In kleine groepjes gaan we het laboratorium in om verschillende baarmoeders van dichtbij eens beter te bekijken.

Rondetafelgesprek: De droogstand, een rustperiode?!

De droogstand is een cruciale periode in de lactatiecyclus van de koe. Hoe zorgt u dat de droogstand goed verloopt? We gaan met elkaar in gesprek en wisselen ideeën en ervaringen uit.

Lezing: Mineralen

Zowel tekorten als een overmaat aan mineralen kunnen de gezondheid van uw dieren schaden. Doordat we steeds meer kunnen meten, kunnen we ook steeds nauwkeuriger naar de mineralenbehoefte voeren.

Quiz: Nationale Kennistest Uiergezondheid

Welke mastitisverwekker geeft blauwuier? Kan het celgetal te laag zijn? Welke ligboxbedekking is het beste? Hoeveel weet u eigenlijk van mastitis en hoe pakt u het aan? Doe mee met een interactieve sessie en vragenrubriek over uiergezondheid en melk- kwaliteit en win mooie prijzen!

Meld u aan!

Jubileumlogo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.