Pluimvee Symposium (leg)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pluimvee Symposium (leg)

Het Pluimvee Symposium vindt dit jaar voor de vierde keer plaats, dit keer met het thema 'te gek om pluimveehouder te zijn'. Woensdag 25 mei is de dag van de vleessector en donderdag 26 mei de dag van de legsector. Beide dagen zijn op de Venco Campus aan de Meerheide 200 in Eersel en zijn gratis toegankelijk voor pluimveehouders uit Nederland en Vlaanderen. 

Meer informatie en aanmelden

Dierenartsensessie

GD is partner van het Pluimvee Symposium en organiseert op 26 mei (de dag voor de legsector), in samenwerking met het Centraal Veterinair Instituut (CVI) en Diergezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) een dierenartsensessie met het thema 'Té gek om pluimveedierenarts te zijn'

In de dagelijkse praktijk maakt u voortdurend keuzes op het gebied van diagnostiek die van invloed kunnen zijn op uw diagnose. Gaat u op zoek naar de pathogeen zelf of is het beter om antilichamen op te sporen? Neemt u een bloedmonster of gaat u voor swabs? Welke dieren selecteert u voor diagnostiek en hoeveel? Kortom, laat u zich gek maken of houdt u het hoofd koel? Daar willen we graag samen met u bij stilstaan tijdens deze workshop. Als u deelneemt aan de workshop, heeft u automatisch toegang tot het symposium dat ’s middags plaatsvindt. 

Programma

9.30 uur   Ontvangst 
10.00 uur  Introductie praktijkcasus 
10.30 uur 
‘Er als de kippen bij zijn’ (diagnostiek bij bestrijdingsplichtige aandoeningen)
Eefke Weesendorp, CVI
11:05 uur ‘Bloedserieus’ (serologische testen voor routinediagnostiek)
Philippe Gelaude, DGZ
11.40 uur
 
‘Kip, ik heb je!’ (interpreteren van labuitslagen)
>Sjaak de Wit, GD
12.15 uur    Conclusie en discussie praktijkcasus
12.45 uur   Lunch
13.45 uur  Aanvang Pluimvee Symposium ‘Te gek om pluimveehouder te zijn’

De deelnamekosten voor de workshop en het Pluimvee Symposium op 26 mei bedragen 199 euro (exclusief btw). De aanvraag voor accreditatiepunten bij het Kwaliteitsregister Dierenartsen is in behandeling.

Eefke Weesendorp, CVI
Eefke Weesendorp is hoofd van de afdeling Diagnostiek en Crisisorganisatie (DCO) van Central Veterinary Institute, onderdeel van Wageningen UR. Een specifieke taak van DCO is de diagnostiek voor verdenkingen en uitbraken van meldingsplichtige dierziekten, exportcertificering en specialistische (ook humane) testen. Het laboratorium is grotendeels gehuisvest in een, voor Nederland unieke ‘High Containment’ faciliteit, waar veilig gewerkt kan worden met hoogpathogene dierziektevirussen zoals vogelgriep. Als afdelingshoofd is Eefke verantwoordelijk voor het hele diagnostische proces. Haar expertise ligt op het gebied van diagnostische testontwikkeling, crisisdiagnostiek, laboratoriumorganisatie- en kwaliteitsmanagement.

Eefke Weesendorp
Philippe Gelaude, DGZ Vlaanderen
Philippe Gelaude werkt sinds 2015 als pluimveedierenarts bij DierGezondheidsZorg Vlaanderen. Een van zijn belangrijkste aandachtsvelden is biosecurity. Philippe studeerde in 2011 als dierenarts af aan de Universiteit Gent (België), waarna hij direct aan de slag ging als onderzoeker aan de Faculteit Diergeneeskunde. Hij deed onderzoek naar bioveiligheid in de vleeskuikensector en de link met productietechnische resultaten en antimicrobieel gebruik. Ook werkte hij enkele jaren als pluimveedierenarts bij een praktijk die actief was in de verscheidene lagen van de pluimveesector.

 Philippe Gelaude
Sjaak de Wit, GD
Sjaak de Wit werkt sinds 1989 bij de Gezondheidsdienst voor Dieren. Als senior onderzoeker is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de pluimveeserologie en betrokken bij testontwikkeling en innovaties in het algemeen. Hij verricht veel toegepast wetenschappelijk onderzoek, met name op het gebied van Infectieuze Bronchitis (IB) en de ziekte van Gumboro. Ook geeft Sjaak geregeld lezingen in het buitenland. 

Meer informatie en aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.