Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nationale Rundveemanifestatie

De GD is weer aanwezig op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) op 27 en 28 juni in Zwolle. Op onze stand staat deze keer BVD in de schijnwerpers. Er zijn diverse GD-deskundigen op het gebied van infectieziekten aanwezig om u onder andere het gemak van BVD Oorbiopten uit te leggen en te demonstreren. Om extra aandacht te vragen voor de rol van BVD-virusdragers in de verspreiding van het virus, nodigen wij bezoekers graag uit de ‘dragers’ op onze stand op te sporen en af te voeren. Lukt het u om de drager te vangen? U bent van harte welkom op stand 146.

IBR-vrije NRM

De NRM  heeft dit jaar voor het eerst de status “IBR-veilige keuring”. Dat betekent dat er alleen IBR-vrije dieren deelnemen aan de NRM. Bedrijven die IBR-vrij gecertificeerd zijn kunnen dus veilig deelnemen en zonder extra maatregelen hun IBR-vrije status behouden. Voor dieren van niet-gecertificeerde bedrijven geldt nu dat ze vóór deelname door middel van een bloedmonster IBR-negatief moeten zijn bevonden. Voor meer informatie over IBR, IBR-certificering of IBR-tankmelkonderzoek kunt u terecht bij één van de deskundigen in de GD-stand (stand 146). Ook met al uw andere vragen op het gebied van diergezondheid kunt u uiteraard bij ons terecht.

Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Rundveemanifestatie

De GD stand op de NRM vorig jaar. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.