Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.
 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid
Volg ons op...
pluimvee

VeeOnline voor pluimveedierenartsen

Wist u dat u ook voor pluimvee zowel individuele monsters als groepsmonsters digitaal kunt inschrijven. Op VeeOnline vindt u alle actuele informatie over de diergezondheid bij uw klanten; pluimveehouders. Bijvoorbeeld gezondheidsstatussen, laboratorium- en wateruitslagen. VeeOnline werkt gemakkelijk, overzichtelijk, actueel en is volop in ontwikkeling. Ga nu naar www.veeonline.nl en log in met uw Z login.

Inzendformulieren georganiseerd onderzoek pluimvee

Met de komst van digitaal inschrijven pluimvee, zijn ook een paar aanpassingen doorgevoerd in de bestaande papieren aansturing van het georganiseerde onderzoek. Het gaat om de volgende aanpassingen:
 • Nieuwe manier om eenduidig het koppeltype aan te geven 
Om alle verschillende productieschakels in de pluimveesector te kunnen onderscheiden, is de huidige werkwijze om het koppeltype aan te geven wat aangepast. Het koppeltype bepaalt u met de volgende gegevens: 
 • wat is de diersoort (kip, eend, kalkoen, overig pluimvee);
 • wat is het productie doel van het dier ( bijvoorbeeld: ei, ei-biologisch, ei-scharrel, vlees, vlees-biologisch, etc.);
 • wat is het productie type, dus welke plek heeft het bedrijf in de productie keten (eind, fok, opfok-fok, etc.).

324

Voorbeeld 1: diersoort-productiedoel-productietype


 • Expliciet vastleggen aantal aangevraagde bepalingen op het formulier
Bij het invullen van het formulier werden soms de aantallen er in de kantlijn bijgeschreven. Hier is nu standaard ruimte voor gereserveerd. Deze aantallen altijd invullen om fouten te voorkomen.

1200
Voorbeeld 2: Vastleggen aantal aangevraagde bepalingen

 • Extra bestellingen alleen aangeven op de achterkant van het formulier
Voorheen werd de voorkant van het oude formulier soms gebruikt om extra onderzoeken aan te vragen. Handgeschreven bestellingen zijn echter foutgevoelig. Daarom verzoeken wij u om extra onderzoeken op de achterkant in te vullen in het overzicht van de meest gebruikte bepalingen. Kruis daar de test aan en het aantal keer dat deze test uitgevoerd moet worden. Op de voorkant van het formulier staat dit nog eens expliciet vermeld: 

“Vermeld hier een toelichting indien u dit ook op de uitslag van GD vermeld wil hebben: LET OP deze toelichting wordt niet gebruikt bij de verwerking door ons lab! Extra onderzoeken moet u op de achterkant van dit formulier invullen! “
 • 6 wekelijks vaccinatieschema voor NCD en Kalkoenen vereenvoudigd
Indien een koppel kalkoenen tegen NCD wordt gevaccineerd volgens een 6 wekelijks schema, dan moet dit koppel voldoen aan de lage titereis. In het verleden vulde de dierenarts deze vaccinaties op het inzendformulier in. Dit is vervangen door een verklaring van de dierenarts. Indien de aansturing een NCD monstername bij kalkoenen betreft wordt er in het opmerkingenveld gevraagd of er sprake is van een zes wekelijks vaccinatieschema. Dit scheelt veel invulwerk.

412
Voorbeeld 4: Extra vraag NCD Kalkoen

VeeOnline klantenservice

Bel 0900-1770 of gebruik Teamviewer in VeeOnline.